Företagets sponsring av idrottare under år 2010

Mitt företag Massagebehandling Nils-Olov Åsman har som målsättning är att ge unga lovande idrottare hjälp att utveckla sin fysiska kraft och möjlighet att öka sin prestation i samband med sitt tävlande.

Under år 2006 träffades avtal med

Per Sjögren, KFUM Orientering, har under året även tränat och tävlat med KFUM Friidrott. Det har varit medel och långdistans. Per har ju tillhört distriktseliten på långdistanslöpningar i några år. Friidrottssatsningen har redan under våren 2009 gett Per möjlighet att sänka sina personliga rekord. Per gjorde en prestation att bli 4 på 3000m på Inne-SM. Vid terräng-SM blev det framgångar igen och just nu är Per nere på ca 1.53 på 800m och 3.48 på 1500m. Per imponerade på startsträckan med några raska kliv ta täten på Jukola-stafetten. Följ Pers springande på www.peiza.blogspot.com. Per ska träna i Kenya på hög höjd några veckor i vinter. Det lovar gott inför 2010.

Filip Dahlgren, Hagaby GoIF, har i år som nybliven H21 verkligen slagit in sig i Sverige-eliten. Vid Elitserietävlingar i Skåne runt påsken var Filip med på finalen i Medeldistans och lyckades även bra på Parksprint i Helsingborg. Gjorde ett stark lopp på 10-mila på sträcka 2. Plockade 40 placeringar och växlade som plac.29 några minuter efter ledande lag. Senast 3 maj, så vann Filip Zinkgruve medel-tävlingen. Har även deltagit med landslaget i förträning inför VW 2010 i mitten av maj. Resten av säsongen Gick ganska bra. Då märktes det tydligare att Filip saknar den sista hårdheten för att kunna vara i topp. Inför år 2010 så studerar och arbetar Filip i Stockholm och kommer att tävla för IFK Lidingö tillsammans med bröderna Lauri.

Under år 2007 träffades avtal med:

Josefin Gerdevåg, KFUM Orientering och IF Start är klar med läkarutbildning i Norge. Nu gjorde Josefin comeback på Venlastafetten den 13 juni. Josefins första tävling med karta på två år det blev en topplacering på sträcka 1. På hösten blev det en sjunde plats i Lidingöloppet tid 2.11. Mycket bra sprungit.

Under år 2008 träffades avtal med:

Karin Persson, Hagaby GoIF. Läser i Umeå och inte tävlat lika mycket som tidigare år. 2009 blir mera som ett ”mellanår”. Du kan läsa mera fakta om Karin på www.orientering.se.

Jakob Wallenhammar, Hagaby GoIF, avslutat sin militärtjänst . Nu är Jakob igång med orienteringen. Studerar i Linköping Var med och sprang 10-mila och Jukola. År 2009 har varit förenat med olika skador som hindrat Jakobs att få visa sin orienteringsförmåga. Vi får hoppas att alla tänkbara skador är borta inför år 2010.

Sara Garpenlund, KFUM Orientering är igång med träning med ett lugnare tempo och är engagerad som ungdomsledare till KFUMs Ol-ungdomar.

Fredrik Jakobsson, är en ung ishockeyspelare i Örebro Ishockey. Förra säsongen var det skador som hindrade utvecklingen. Nu är det i J20 laget som Fredrik spelar i och det har gått bra för Fredrik hitills.

Peter Öberg, en av Sveriges nu bästa orienterare som varit ”bofast” i landslaget i några år. Peter har sedan vi har skapat en kontakt med massage våren 2007 blivit en riktig ”vinnare”. Härligt att följa Peters tävlande och samtidigt veta vad de små massagedetaljerna hjälper till att ta storlamm under SM-tävlingar hösten 2008. Trots en muskelskada i benet har Peter hållit i gång och visat flera ggr vem som är ”Kung i Sverige”. Vid de Nordiska Mästerskapen i Salo blev det fjärdeplats på långdistans, guld på stafett och guld på medeldistans. Veckan avslutades med en topplöpning på Jukola sträcka 7 med endast 1 min från sträckseger. Var i Norge på världscupen och segrade i medeldistans och blev 4-man på efterföljande jaktstarten. Var i Ungern i aug på VM. Plockade hem guld i Natt-SM och Medel-SM, silver i Lång-SM och fick ett brons i stafett-SM för klubben OK Hällen. Inför år 2010 är Peter rankad som nr 1 i Sverige och som nr 5 på Världsrankingen. Följ Peter på www.orientering.se. eller www.peteroberg.nu

Jenny Lönnkvist är Sverige bästa damjunior 2008 . Det är ”bara” Beata Falk som kan konkurrera. Kontakten med Jenny började i mars 2008 när Jenny hade stora problem med sina vader. Massageresultatet blev bra. Vann Natt SM. Nästa massagetillfälle blev på Jennys resa till JVM och det blev några medaljer igen. Jenny blev uttagen att vara med Damlandslaget och springa World Cup i Sälenfjällen. Det är få förunnat att deltaga i ett Seniorlandslag som junior. Nu i vår 2009 har Jenny sprungit i D21 Elitserien och fått bra placeringar och i Silva Juniorcup är det fem vinster redan. Vid NOM var Jenny sjuk och missade långdistans och stafett. Jenny blev frisk och medeldistansen guldplakett och sprinten en silverplakett. På JVM blev det guld på sprinten och silver på långdistans. Förkylning stoppade vidare tävling. Sprang bra på O-ringen och blev uttagen att springa VM i Ungern och inför år 2010 är Jenny en av tre damer som är direktkvalificerad i landslaget. Är rankad som nr 1 i D20 men är nr 21 i D21i Sverige och på Världsrankingen nr 47. Läs mer om Jenny på www.orientering.se och www.tullingesk.se .

Emelie Jonsson Örebro är en ung tjej som dansar. Senhösten 2007 fick jag hjälpa Emelie som hade problem att få ut ”alla” steg och rörelser maximalt inför uttagningar att komma in på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Emelie blev antagen och är nu inne på sista läsår med dans + skolgång. Det är gymnasieutbildning och våren 2010 är Emilie klar med Balettskolan.


Under år 2009 träffades avtal med


Johan Runesson är en orienterare tävlande för OK Tisaren och som läser på Universitetet i Örebro men bor kvar i Hallsberg. Johan är mer känd som JVM löparen som nästan tog guld på alla OL-distanserna i VM i Göteborg. Nu är Johan fri från sin efterhängsna skada. Har deltagit i Landslagets träningsläger inför VM 2010 utanför Trondheim. Vid NOM utanför Salo blev det ett brons på långdistans och silver på stafetten. Tyvärr drabbades Johan av Vattkoppor och JVM blev inställt . Johan har återhämtat sig nu och tränar hårt för att bli nr1 i H20-klassen. Läs mer om Johan på www.orientering.se.

Patrik Karlsson en 21 årig skidåkare från Garphyttan som nu vill satsa mot först U23 VM och sedan komma med i seniorlandslaget på skidor. Läser på Högskolan i Falun och har under vintertiden bra träningsmöjligheter vid Lugnets Skidstadion. Skidsäsongen är i full gång och det är att jaga sekunder för att kunna hävda sig mot alla äldre åkare som har uthållighet och rutin.

Johanna Öberg som är mera känd som Johanna Gunnarsson tävlande för OK Hällen. Johanna har jag hjälp med muskulära problem sedan år 2007 och detta år 2009 blev ett lyft för Johanna. Gjorde många bra kavellopp i år och fick äran att vinna Budkavel-SM för OK Hällen tillsammans med Johanna Svensson och Linnea Gustavsson. Är rankad som nr 15 i D21. Johanna kommer inför år 2010 att bli en bättre orienterare nu när Johanna är med i denna sponsorgrupp.

Karin Sennvall är åter tävlande för KFUM Örebro igen. När jag träffade Karin första gången så var det en ung tjej som hur lätt som helst sprang ifrån halva andralagets killar i 10-mila laget. När Karin läste i Luleå så började det med mer löpträning med sikte på långlopp och banlöpning. Vi, dvs Karin och jag åkte öppet spår 29 feb 2004 i minus 25grader och Karin åkte på 6tim 25 min och jag kom i mål ca14 min efter Karin. Tyvärr så kom även skador som följd av för hård löpträning. På våren - sommaren 2004 började jag hjälpa Karin med rehabiliterande massage. Till och från har jag hjälp Karin under åren som gått. När nu Karin åter börjar tävla för KFUM i Örebro igen så startar vi åter vårt samarbete.

Erik Rost en ung mycket duktig orienterare och skidorienterare med landslagsmeriter som jag har tagit in i min sponsorgrupp. Det var i november 2008 som vi träffades första gången när jag hjälpte Erik med bli kvitt en skada. Vid lång-SM i september 2009 så träffades vi igen och jag hjälpte Erik att bli av med kvaltävlingen mjölksyra och andra slaggprodukter i musklerna för att Erik skulle kunna ge sitt bästa i finaltävlingen dagen efter. Erik gjorde ett mycket bra lopp och Erik var med landslaget till Schweiz veckan efter. Erik är nu rankad som nr 12 i H21 och nr 100 på världsrankingen. Läs mer om Erik på www.orientering.se .

Linnea Gustavsson tävlande för OK Hällen träffade jag vid lång-SM 19-20 sept . Linnea hade smärtor i rygg-säte och fick hjälp av mig före kvaltävlingen. Linnea gjorde ett bra kval och Linnea fick mera hjälp mot muskelsmärtor mm. Gjorde ett bra finallopp. Har haft ett mycket bra år 2010. Ett VM-silver i sprintdistans, SM-vinst i budkavle med OK Hällen, är nog årets höjdpunkter. Linnea har även framröstad till årets komet i orientering, fått många priser bland annat som Sörmlands bästa idrottare år 2009. Linnea är en av tre damer direktuttagna i landslaget tillsammans med Helena Jansson och Jenny Lönnkvist. Linnea är rankad som nr 2 i Sverige och nr 9 på Världsrankingen. Läs mer om Linnea på www.orientering.se och på OK Hällens hemsida. www.okhallen.se

Daniel Gustavsson springande för min klubb KFUM Örebro. Daniel som under många år lagt ned mycket tid på orienteringstävlingar, träning och klubbledararbete måste även få hjälp att kunna hålla igång springandet. Jag hoppas att Daniel med min hjälp orkar ta de riktigt ”långa, tunga” kavelsträckorna några år till.  

Under år 2010 träffades avtal med

Karin Aune, tävlande för Örebrocyklisterna i Sverige och för italienska proffsklubben Team Fenix. Karin började sin elitsatsning 2003 på cykel och ska nu börja sin femte säsong som cykelproffs ute i Europa. Följ Karin på hemsidan www.karinaune.com .